„Ово је моја кућа живео сам ту, „И кад ме сви забораве“: Највећи хитови Маринка Роквића

Rokvic

„Занела ме светла великога града“ је и лична карта свих оних који су давно отишли из свог родног места и своју срећи пробали да окушају под светлима других престоница.

Наш прослављени певач народне музике Маринко Роквић, преминуо је данас у 68. години у Клиничком центру.

Подсетимо, недавно су се у јавности појавиле информације да је Маринко хоспитализован јер је бактерија напала његов организам, те да је његово здравствено стање критично. Био је човек весељак, ниједно славље није могло да прође без његових хитова.

Његова можда и најпопуларнија песма „Занела ме светла великога града“ је и лична карта свих оних који су давно отишли из свог родног места и своју срећи пробали да окушају под светлима неких великих градова.

Друга, са којом су се многи поистовећивали је и чувена “Скитница“. Маринка ћемо памтити по песмама које су у домаћој музици оставиле неизбрисив траг, по многим хитова, а ово су само неки од њих:

– „Потражићу очи зеленије“, „Једина моја“, „Свађалице моја мала“, „Само ме потражи“, „Пусти ме да је видим“, „И пијан и трезан за тебе сам везан“, Подели са мном добро и зло“, „Замириши на бразду, „Љубав стара срце пара, „Поломио ветар гране“, „И кад ме сви забораве“,„ Колиба, ил’ двор“, „Тебе нема“, „Ко украде ноћи боје“, „Јелена, „Ти за љубав ниси рођена“, „Право на љубав“, „Скитницав, „Три у једној“, „Гатара“.

Подсетимо, Роквић и снимио 21 албум и издао више сингл плоча.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије