Ово је стање у Београду после јучерашњих поновљених избора: Огласила се Ана Брнабић на тему већине у Старом двору

Izbori

Премијерка Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да су резултати поновљених избора показали право стање ствари – да народ жели да Србију води Александар Вучић и Српска напредна странка која ће у Београду моћи да формира власт.

Брнабић је телевизији Прва рекла да је народ видео у последњих 13 дана ко је какав, да је “свака звер показала свој траг” и да је зато сада победа власти још убедљивија.

“Не слажем се да изборни резултати имају везе са свађама у опозицији, ови избори су имали везе само са Александром Вучићем, и ја се питам да ли је требало да више понављамо оно што је Вучић рекао да избори нису игра и да ће се сви ујединити против Вучића и СНС-а ако буду имали један глас више”, рекла је премијерка у техничком мандату.
Она је поновила да се напредњаци у кампањи нису бавили ни “тиме ко су Заветници, ни ко је Милош Јовановић и коалиција око њега”, нису се бавили ни својим коалиционим партнерима из СПС-а, а да се поново показало да је Вучић у праву кад је рекао да ће се сви ујединити ако имају глас више.

Брнабић је рекла да ће без икакве сумње напредњаци имати већину у Београду и да не би сада јавно рекла са ким ће правити већину од најмање 60 одборника.

“Ред је да сачекамо да се избори понове на осталим бирачким местима, па да причамо о формирању власти. Важно је све што се десило у последњих 13 дана, важне су поруке које је послао Александар Вучић и да се видела и та разлика у тону Александра Вучића и свих осталих”, рекла је Брнабић.

Додала је да би лично желела да се понове избори у Београду јер би Вучићева победа била још убедљивија.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије