Огласила се Канцеларија за КиМ о нападу на тројицу Срба: Угњетавање једног народа – званична политика Приштине

Petar Petković

Тројицу Срба из села Горње Вараге у општини Зубин Поток бутално су претукли припадници специјалног одреда косовске полиције Аљбина Куртија, чиме је настављена спирала насиља којом Приштина протеклих дана настоји да на сваки начин онемогући и помисао на нормалан живот српског народа на северу Косова и Метохије, саопштили су из Канцеларије за КиМ.

Њихово саопштење преносимо у целости:

– Срби са иницијалима М. Р., М. С. и М. Ј. су се још јутрос упутили до своје старе шумске куће у сечу дрва за огрев, када су их по повратку зауставили припадници ФиТ, претукли, шутирајући их и ударајући по телу, уз вулгарне псовке и увреде на националној основи. Куртијеви специјалци су према сведочењу повређених, Србима поручили да на северу Косова и Метохије немају шта да траже.

Повређени су, након инцидента сами затражили лекарску помоћ, а тежина задобијених повреда ће се утврдити.

Вербално насиље, произвољни упади у куће и физички насртаји на Србе су свакодневна карактеристика Куртијеве окупације севера Косова и Метохије, због чега Београд и инсистира на повлачењу спроводилаца терора из општина северно од Ибра и распоређивање јединица Кфора.

Угњетавање читавог једног народа је, сада је то ваљда свима јасно, званична политика Приштине и међународна заједница дужна је да у име мира, хуманости и цивилизацијских вредности престане да толерише такву праксу.

Једно је сигурно, слободу нашем народу је насиљем могуће привремено суспендовати, али је нико не може и одузети.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs