Огласили су се из Српске листе: Приштински полицајци упали у зграду у којој су просторије Канцеларије за КиМ

Goran Rakić

Српска листа саопштила је да је на захтев „нелегалног, нелегитимног и лажног“ градоначелника Северне Митровице група полицајаца и општинских инспектора ушла у зграду у којој су просторије Канцеларије за КиМ, Покрајинског Фонда за пензијско и инвалидско осигурање као и Косовско-митровачког управног округа у Косовској Митровици.

Том приликом су, како се наводи, тражили да знају „на основу ког документа“ се те институције налазе у тој згради у насељу Бошњачка махала.

У саопштењу Српска листа позива међународну заједницу и Европску унију да се јасно огласи и „каже да ли је ово акција која значи деескалацију, јер српски народ сматра да је то додатна ескалација на терену“.

– По њиховом, та зграда је у власништву општине, ту су запосленима рекли да имају наредбу да ‘ослободе’ тај и све друге објекте који су у власништву општине, као и да ће поново доћи у понедељак. Ово је очигледно почетак даљег малтретирања грађана јер се на списку објеката које косовске институције сматрају својим налазе и зграде у којима су смештени болница, Дом здравља, школе, факултети, Универзитет – наводи се у саопштењу.

Додаје се да је „ова претња“ део плана протеривања „свега српског“ са КиМ, као и одузимања права на рад грађанима, али и онемогућавања пружања услуга грађанима на КиМ.

– О овом, али и о осталим акцијама упереним против српског народа, обавештени су главни преговарач Европске уније Мирослав Лајчак и други међународни представници, али за сада нажалост нема реакције. Међународна заједница мора најхитније да заустави акције којима се угрожава мир на северу Косова и Метохије и спречи Куртија и његове послушнике да протерају Србе са Косова и Метохије – наводи се у саопштењу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs