Огласио се Путин: „Сви руски војници се боре достојанствено и успешно“

Putin

У Курску се обележава 80. годишњица победе Црвене армије у Курској бици у Другом светском рату, а свечаности присуствује председник Русије Владимир Путин.

Председник Русије је рекао да се значај победе Црвене армије не може преценити јер је она означила завршетак драматичног преокрета у Другом светском рату.

– Овом битком је уништена, претворена у прах ударна снага нациста, означила прекретницу читавог Другог светског рата – истакао је он.

Он је рекао да ће на легендарној курској земљи бити уручене државне награде учесницима специјалне операције у Украјини који су достојни славе хероја Курске битке, оних који су се борили против нациста у лето 1943. године.

– Сви руски војници се боре достојанствено и успешно. Хвала вам за службу, поносим се вама- поручио је Путин руским војницима.

Путин је доделио медаље Хероја Русије и друга признања војницима 127. моторизоване дивизије Пете комбиноване армије који су се истакли током специјалне војне операције у Украјини.

– Златне звезде Хероја Русије добили су поручник Александар Леваков и десетари Филип Јевсејев и Алексеј Неустројев. Ова сложна тенковска посада ушла је у борбу са надмоћнијим снагама противника и остварила наизглед немогуће, остварила је подвиг. Не само да су добили битку, него су и спасили своје другове чији је тенк погођен – рекао је Путин на концерту у част 80. годишњице победе у Курској бици.

Звање Хероја Русије доделио је поручнику Расиму Баксикову, а медаљу „За храброст“ десетару Иљи Гаврилову.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs