Огромно интересовање за пописиваче за попљопривредна газдинства: За 3.000 места пријавило се 10.500 кандидата

Krave

На конкурс за пописивање пољопривредних газдинстава, који истиче сутра, пријавило се више од 10.500 кандидата, од којих ће бити изабрано 3.000, изјавио је у недељу Петар Коровић из Републичког завода за статистику.

Он је за РТС рекао да је просечна процењена зарада пописивача 60.000 динара, колика је била и у попису становништва, али да може да буде и виша.

„Пописивачи за два и по месеца могу да зараде и преко 150.000 динара, у зависности од њиховог ангажовања и посвећености. Плаћа се по исправно попуњеном електронском упитнику. Пописивач има свој адресар, тачно зна код кога одлази. Планирано је да просечно по сваком пописивачу буде по 250 газдинстава, али онај ко заврши раније добиће нови адресар“, навео је Коровић.

Према његовим речима, питања су подељена на три сета – први сет, који ће бити постављен свима, односи се на основне информације о газдинству, броју стоке, површине које обрађујете, други који ће бити постављан по узорку, односи на коришћење ђубрива, наводњавање, а трећи ће бити повучен из евиденција.

Попис пољопривреде биће одржан од 1. октобра до 15. децембра, а први резултати ће бити крајем јануара следеће године.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs