Одбачена Трампова тужба против Хилари Клинтон

Tramp

Окружни суд у Флориди одбацио је тужбу бившег америчког председника Доналда Трампа против Хилари Клинтон, његове ривалке на изборима 2016, а у којој је тврдио да је она са другим демократама измислила наводе о мешању Русије у изборни процес.

Судија Доналд Мидлбрук навео је у обазложењу да се тужбом не тражи надокнада за било какву правну штету и да суд „није одговарајући форум“ за жалбе бившег председника.

„Он настоји да се размеће политичким манифестом од 200 страница у којем износи притужбе против оних који су му се противили“, рекао је Мидлбрук.

Објаснио је да Трамповој тужби недостаје суштина и правно утемељење које настоји да замени дужином, хиперболом и обрачуном. Додао је и да је Трамп предуго чекао да поднесе жалбу прекорачивши законску застарелост и да није успео да докаже да је оштећен било каквим неистинама.

Доналд Трамп је у марту тужио Хилари Клинтон, која је 2016. била демократски председнички кандидат, као и друге демократе због наводног „рекетирања“, „завере да се почини штетна неистина“ и других тврдњи које је више пута износио током четири године које је провео у Белој кући.

Тражио је компензацију и одштету, наводећи да је имао трошкове веће од 24 милиона долара за одбрану, правне таксе и повезане трошкове.

Трампов адвокат Алина Хаба је рекла да ће се бивши председник одмах жалити на одлуку.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.