Одбраните се од онлајн превараната: Пошта помаже потрошачима

Pošta Srbije

Јавно предузеће “Поште Србије” покренуло је пројекат едукације у онлајн безбедности, који има циљ да грађанима и потрошачима помогне да препознају преваре покушаје у дигиталном окружењу и заштите се од њих.

– Пошта је овим пројектом постала једна од првих компанија у земљи која је на проактиван начин приступила проблему растућег броја покушаја онлајн превара чија су мета корисници различитих услуга – наводи се у саопштењу компаније.

„Поште Србије“ кажу да са развојем интернет пословања расте и број превара у којима се различитим методама злоупотребљавају лични и банковни подаци грађана.

Због тога је покренута нова страница на корпоративном сајту”Пошта Србије” под називом “Онлајн безбедност”, на којој су детаљно описане и илустроване типичне онлајн преваре, дати су одговори на то како корисници да препознају да су мета покушаја преваре и како да се заштите.

Ту су дата и упутства коме да се потрошачи обрате уколико примете покушај онлајн преваре, или су били мета превараната.

Страница са саветима за онлајн безбедност на корпоративном сајту Поште Србије доступна је на линку “Пошта” и представља део ширег едукативног програма на ком ће Пошта сарађивати са националним ЦЕРТ-ом и РАТЕЛ-ом.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs