Одобрено расписивање Јавног позива за побољшање услова становања Рома

Gradsko veće Grada Sombora

Градско веће града Сомбора одржало је данас 129. седницу на чијем дневном реду се нашлo 13 тачака.

Између осталог, Градско веће одобрило је предлог за расписивање Јавног позива за избор корисника помоћи за побољшање услова становања припадника ромске националне мањине на територији Града Сомбора у виду грађевинског материјала за санацију, адаптацију/реконструкцију стамбеног објекта, за шта су у градском буџету обезбеђена средства у укупном износу од 700.000 динара.

Право учешћа имаће лица ромске националне припадности која немају адекватне услове становања, а која су држављани Републике Србије; имају пребивалиште на територији Града Сомбора у трајању од најмање пет година непосредно пре подношења пријаве на Јавни позив; чија висина прихода не прелази висину прописану у условима Јавног позива, који имају објекат на територији Града Сомбора уписан у катастру непокретности који је у њиховој својини или заједничкој имовини са неким од чланова породичног домаћинства и који немају у својини други стан или породичну кућу која испуњава основне услове становања. Јавни позив за избор корисника помоћи за побољшање услова становања припадника ромске националне мањине на територији Града Сомбора у виду грађевинског материјала биће објављен на званичном сајту Града Сомбора www.sombor.rs

Градско веће на 129. седници дало је позитивно мишљење на предлог Одлуке о утврђивању дворца Редл у Растини за споменик културе. Предлог да се  дворац Редл уврсти у споменике културе поднео је Покрајински завод за заштиту споменика културе Петроварадин, а ова одлука ставиће под заштиту сам објекат. 

Чланови Градског већа дали су и сагласност на организациони и финансијски део манифестације XIII Међународни фестивал вина и хране „Ravangrad Wine fest“ 2022. Фестивал се организује у суботу, 3. децембра од 12 до 20 часова у Соколском дому.   Ове године се очекује око 100 излагача вина, ракије, хране, угоститељских објеката, туристичких организација из Србије и земаља окружења, а током трајања фестивала, посетиоци ће моћи да уживају како у квалитетним винима и укусној храни, тако и у пратећим програмима који ће укључивати културно-уметничке садржаје, стручна предавања и промоције и презентације понуде реномираних винских кућа. Уз улазницу која износи 400,00 динара сваки посетилац ће добити винску чашу и каталог излагача.

На данашњој седници чланови Градског већа дали су сагласност Историјском архиву Сомбор за санацију и рестаурацију фасаде, а прихваћен је и предлог Одлуке о изради измена и допуна Плана генералне регулације на простору Индустријске зоне у Сомбору за блокове 102, 103, 114, 115 и 127, као и предлози одлука за израду планова детаљне регулације у блоковима 52 и 53 у Сомбору.Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs