Одобрен још 151 захтев за куповину куће на селу: Највећа кућа од 380 квадрата за млади брачни пар!

Ministarstvo za brigu o selu

Налази се у прелепом Бачком Брестовцу и додељена је на седници комисије Министарства за бригу о селу, уз још 150 других у селима широм Србије

Тек што је потписано 109 уговора са младима који су добили куће на селу, новом седницом Комисије за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом у Палати Србија, кров над главом обезбеђен је за још 229 људи и 103 малишана, а укупан број домова који су преко Програма Министарства за бригу о селу додељени широм Србије премашио је – 1890! Ректор Београдског универзитета и председник комисије за оцену и контролу реализације пројекта, проф. др Владан Ђокић рекао је „Ово је изузетно значајан програм који даје видљиве резултате у очувању и развоју села. На данашњој седници разматрали смо преко 150 пријава и донели смо одлуку о додели средстава за куповину 151 куће на селу. Желим да апелујем на све заинтересоване да се пријаве, али и на Министарство и Владу Републике Србије да овај програм настави, с обзиром на његову важност за нашу државу“.

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић истакао је да нарочито радује чињеница да је све већи број породица које се селе из града у село „Упечатљиви су ево примери младих, високо образованих људи који из Београда одлазе у Рујевац код Љубовије или у Лок код Титела“, рекао је Кркобабић. Захваљујући овом Програму Министарства за бригу о селу, само од почетка ове године 260 сеоских кућа са окућницом добило је нове станаре. Међу данашњим добитницима је 80 парова, 16 самохраних родитеља и 55 појединаца. „Све сумње у вези са овим програмом су одагнане. Програм је упечатљив ,спасоносан за рурални део Србије и мора да живи још барем деценију. Тада би без дилеме, тренутна слика села била промењена“, изјавио је заменик председника Комисије, агроекономиста Милан Простран.

Најјефтинија некретнина овог пута коштала је 540.608 динара, а налази се у селу Милива код Деспотовца. Најмања кућа од свега 23 квадрата биће усељена у Гргуревцима код Сремске Митровице, док ће на највећој окућници овога пута – 1,07 хектара, садити, косити, орати супружници у Владимирцима. Како су и чланови Комисије потврдили, од како је Програм покренут, просечно сваког дана стигне 10 до 15 захтева за куповину кућа на селу, а интересовање не јењава, већ расте. Подсећамо, новац се додељује по редоследу пристиглих пријава до утрошка средстава опредељених за ову намену, а најкасније до 1. новембра 2023. године.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs