Одржана Кану регата на релацији Мали Стапар-Кула

Regata Mali Stapar Kula

У Кули је, протеклог викенда, одржана прва Кану регата, која се одржала на Великом бачком каналу, на релацији од Малог Стапара до Куле, у потезу од 20 километара. Не Регати је ове године учествовало преко 60 веслача, што је, како истичу организатори из Омладинског удружења „Видре“, и више него сјајно за прву годину.
Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, поздравио је окупљене кајакаше и захвалио се свим удружењима која раде на афирмацији Малог Стапара и Великог бачког канала, на челу са „Водама Војводине“.
„Ово је прва Кану регата, мислим да је и прва регата уопште на овом потезу од Малог Стапара до Куле. Већ на овој првој Регати, првом догађају, показали су супер организацију и већ смо направили планове за следећу годину, а заправо је све усмерено на афирмацији Малог Стапара и Великог бачког канала. Искористио бих прилику да се захвалим Кампу „Видре“ и Удружењу „Штранд“, који такође раде пројекте са општином, а наравно и „ Водама Војводине“ које су, заједно са локалном самоуправом, издвојиле огромна средства на пројектима везаним за воду тог канала кроз нашу општину“, рекао је Миљанић.
Младен Шарац, један од организатора Регате и један од оснивача Омладинског удружења „Видре“, нагласио је да су на Регати били присутни кајакаши из 13 градова, те је изразио сигурност да ће манифестација заживети и у наредним годинама окупљати све више људи. Он се захвалио општини Кула, Факултету спорта и физичког васпитања, екипи „Изазови авантуру“ и ТС „Сторку“ на подршци.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs