Одржана промоција манифестације „Дани лудаје“

Dani ludaje

Данас је у Свечаној сали Градске куће, али и на Главној улици и на Тргу Светог Тројства, одржана промоција традиционалне кикиндске манифестације „Дани лудаје“. Ова манифестација, која је нераскидиви део традиције и препознатљив симбол Кикинде, већ одавно је практично водећи бренд кикиндског краја. Од скромне градске приредбе, током година прерасла је у манифестацију која промовише све туристичке, привредне и културне потенцијале Града Кикинде, као и укупне вредности севернобанатске средине.

Кикинђани су се сомборској публици представили кроз песму, игру, као и гастрономском понудом, односно питом од лудаје. Лјубан Средић, члан Градског већа Града Кикинде задужен за области месних заједница и пољопривреде, најавио је овај догађај и апеловао на Сомборце, али и људе из непосредне околине, да се у великом броју одазову овој манифестацији.

„Ово је 37. манифестација „Дана лудаје“, значи све је кренуло тамо негде 1986. године. Дошли смо овде, заједно са овом прелепом дечицом, да вам дочарамо део атмосфере са „Дана лудаје“, а да би се комплетно атмосфера доживела, морате доћи у Кикинду. Иначе, ове године „Дани лудаје“ се одржавају од 15. до 18. овог месеца, значи идућег викенда, четири дана“.

Манифестација, према Средићевим речима, нуди мноштво садржаја. Посетиоци ће моћи да дегустирају чувени „Банатски фруштук“, имаће прилику да виде и чују наступе више културно-уметничких друштава, а најмлађи Кикинђани ће продефиловати градом обучени у плодове јесени. Неизоставни су, свакако, вечерњи концерти на којима ће наступити позната имена домаће музике – виолиниста Јован Колунџија, групе Кербер и Ван Гог, певач Здравко Чолић, као и Дејан Петровић и Биг бенд. Централни догађај манифестације је мерење најтеже и најдуже лудаје. Подсетимо, у Кикинди је произведена најдужа лудаја на свету, која је ушла у Гинисову књигу рекорда. Овај податак није изненађење, будући да се производња лудаје у овом крају негује деценијама уназад.
Организатор манифестације је Туристичка организација Града Кикинде, а сви програми у оквиру „Дана лудаје“ су бесплатни за све посетиоце.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs