Одржана седница Градског већа, наставља се финансирање Сервиса за подршку родитељства

Gradsko veće Sombor

Градско веће Града Сомбора одржало је данас 82. по реду седницу, а на дневном реду нашло се 15 тачака.

Међу битнијим одлукама одобрена је мера даљег финансирања Сервиса за подршку родитељства и у 2022. години. Сервис ради под покровитељством Црвеног крста Сомбор и пружа услуге прања и пеглања веша за запослене самохране родитеље, запослене родитеље са двоје и више деце, као и за запослене који у домаћинству имају старијег члана. Сервис покрива потребе на територији Сомбора и пет насељених места, с циљем да на овај начин родитељима олакша свакодневно функционисање и да им повећа количину слободног времена које би провели са својом децом.

Такође, на седници Градског већа одобрен је наставак суфинансирања пројекта „Научи немачки“ Хуманитарног удружења Немаца „Герхард“ и у овој години. „Научи немачки“ намењен је најмлађима, у билингвалној групи Предшколске установе „Вера Гуцуња“.

Прихваћен је и предлог за расписивање јавног конкурса за финансирање или суфинансирање програма и пројеката удружења која негују идентитет националних мањина и за то је предвиђено 2 милиона динара из градског буџета. Конкурс ће бити расписан и објављен 28. јануара у „Сомборским новинама“, као и на званичној интернет презентацији Града Сомбора.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије