Одржана седница привременог органа општине Кула

Kula

Јуче је одржана 12. седница Привременог органа општине Кула, која је уједно и последња с обзиром да је конститутивна седница Скупштине општине Кула заказана за четвртак, 12. мај. Чланови Привременог органа разматрали су дневни ред сачињен од 19 тачака.

Прихваћени су предлози Решења о давању сагласности на статуте установа чији је оснивач Општина Кула, тј. Домови културе у Црвенки, Сивцу, Руском Крстуру и Народна библиотека Кула. Чланови Привременог органа дали су сагласност за промене у надзорним управним и школским управним одборима због поднетих оставки.

Усвојени су и предлози о ребалансу буџета месних заједница Сивац, Нова Црвенка и Крушчић. Чланови су дали сагласност за Програм мерења нивоа буке у животној средини на територији општине Кула за период од јуна 2022. године до маја 2023. године. Сврха овог мерења и праћења је заштита здравља људи, очување и унапређење животне средине. Процена праћења и контрола нивоа буке у животној средини вршиће се у складу са надлежним законом – два пута у току годину дана, на седам места у самој Кули, а у осталим насељеним местима на више локација.

Такође, на седници Привременог органа је усвојен Извештај о раду Савета за саобраћај општине Кула, за протекли период, а уједно је усвојен и Програм рада овог савета за текућу годину. Савет за саобраћај предочио је члановима Привременог органа акције које су спровођене, а у којима су били укључени становници наше општине свих узраста. Такође у протеклом периоду изграђен је семафор у Кулу и семафор у Црвенки, док је у Руском Крстуру постављен видео надзор. Кроз сарадњу са ПУ “Бамби“ подељена су седишта за бицикле, а у овој акцији учествовала је и локална самоуправа. Возачима мотора су подељене кациге и друга опрема.

Прихваћени су Правилници који су намењени за Конкурс суфинансирања енергетске санације породичних кућа и станова. Ускоро се очекује објављивање конкурса за правна лица, тј. извођаче радова, а потом и конкурс за становништво. Овим конкурсима биће обезбеђена средства за енергетску ефикасност и уштеду, тј. за изградњу соларних панела, котлова за биомасу и гас, као и замену ПВЦ столарије и изолацију спољних зидова и кровова.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs