Одржана традиционална манифестација “Домаћи шпајз”

Domaci spajz

Данас је у Руском Крстуру одржана манифестација „Домаћи шпајз“, на којој су чланице Удружења жена „Бајка“, као и жене из околних места, изложиле зимницу, али и друге производе, као што су колачи, мед, ручне радове и рукотворине, новогодишње украсе. У оквиру ове манифестације одржане су и дечије радионице.

Према речима Славице Катона, председнице УЖ „Бајка“, ова манифестација одржана је по девети пут, а посећеност је била изузетна.

„Ове године имали смо око двадесет излагача, веома смо задовољни одзивом излагача, али и посетилаца. На штандовима су углавном прехрамбени производи – зимница, мед, колачи, пецива, али и ручни радови, рукотворине и украси. Сваке године понудимо нешто ново, излагачи посебну пажњу посвећују паковању својих производа и уређењу штандова. Најбитније је да понуда буде разноврснија, јер је онда и заинтересованост купаца све већа,“ каже Катона.

Излагачи истичу да је ова манифестација још једна прилика да изложе, рекламирају и продају своје производе и да се купцима понуде здрави производи и производи из органске производње.

Пољопривредни произвођач Чизмар Јанко је редован излагач на оваквим и сличним манифестацијама. Он каже да је ово добра реклама за мале произвођаче и могућност да продају оно што су током године производили.

Сличног мишљења је и Марија Ђурић, која истиче да за мале произвођаче манифестација „Домаћи шпајз“ пуно значи, јер је то прилика да купцима покажу своје производе.

„У асортиману „Мариног шпајза“ је широк круг производа. Данас купцима нудимо нешто ново, то су пре свега, производи од паприке – ајвар, „Бака Лјиљина салата“, али и разне врсте пекмеза и сокова, међу којима се издваја веома здрав и тражен сок од зове, затим „Урмеа“, савршена комбинација урме и јагоде без шећера и медни ликер од ароније, који купци могу да пробају и купе по промотивној цени, рекла је Марија Ђурић.

Организатор манифестације је УЖ „Бајка“ из Руског Крстура уз подршку ЛАГ и Туристичке организације општине Кула.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs