Одржана уводна конференција за пројекат „Активни инклузивни сервис Кула“

Konferencija

Данас је одржана уводна конференција за пројекат „Активни инклузивни сервис Кула“ који финансира Европска унија. Партнери на пројекту су општина Кула, Удружење за помоћ МНРО „Плава птица“ и Центар за социјални рад општине Кула. 

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић је рекао да је дугорочни циљ да се овим програмом допринесе повећању социјалној укључености најугроженијег становништва у општини Кула, тако што ће им се омогућити да живе достојанствено и да активно учествују у друштву. 

-Пројектом ће бити побољшани услови живота младих који излазе из хранитељске породице, сродничког смештаја или институција за смештај, особа са инвалидитетом и жена жртва насиља у општини Кула, кроз обезбеђивање адекватних решења за становање и запошљавање, допуњених иноватнивним мерама активне инклузије, рекао је председник Миљанић. 

Овим пројектом биће обезбеђено 16 кућа/станова кроз програм социјалног становања за грађанке и грађане из рањивих друштвених група. Такође, биће обезбеђени обука и подршка у запошљавању кроз сарадњу са пословним сектором, као и оснивање социјалног предузећа и стална теренска подршка од стране Мобилног тима за активну инклузију, кога чине два психолога, педагог и дефектолог.

До краја трајања пројекта, предвиђена је израда Стратегије социјалне заштите општине Кула и Кодекс доброг управљања у области активне инклузије.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs