Одржана 8. седница Скупштине Града Сомбора

У Великој скупштинској сали зграде Жупаније данас је одржана осма седница Скупштине Града Сомбора. Седницом је председавао председник Скупштине Зоран Рус, а одборници су одлучивали о 13 тачака дневног реда. 

Између осталог, Скупштина града усвојила је одлуке о оснивању Галерије „Милан Коњовић“, Културног центра „Лаза Костић“, Народног позоришта Сомбор и Градске библиотека „Карло Бијелицки“. Ове оснивачке одлуке донете су како би се локални прописи ускладили са новим законским актима.

На данашњој седници усвојена је Одлука о униформи, возилима, пловилима и опреми комуналне милиције, којом се прописује изглед, ознаке и начин ношења униформе комуналних милиционара, боја и начин означавања возила, пловила, као и опрема Комуналне милиције града Сомбора.

Због подношења оставке досадашњег директора ЈКП „Енергана“ Сомбор Александра Чорка, Скупштина града за вршиоца дужности овог предузећа поставила је Ђурађа Милановића.

На 29. седници Скупштине града усвојен је и Локални акциони план за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Граду Сомбору за период 2021-2023. године. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs