Одржани „Дани веселе машине“ у Кљајићеву

Dani vesele mašine

На Бурдушовом брду у Кљајићеву, одржана је традиционална манифестација „Дани веселе машине“. Испред Града Сомбора, присуствовали су помоћница градоначелника за област економског развоја и туризма, Јована Миљевић и чланови Градског већа Ђорђе Зорић и Срђан Савић.
Такмичење подељено у две категорије, обухватало је избор за најбољу ракију која се пече на дан манифестације, као и такмичење за XИ „Златни дестилат“, који је обухватао ракије које су прављене 2022. године.
Победници овогодишње „Веселе машине“ су Јован Буловић и Илија Кривошић из Станишића, другопласирани су Вељко и Дубравка Јаковић из Црвенке, а треће место су узели Марко и Чедомир Гвојић из Кљајићева.
Победник XИ „Златног дестилата“ је Раде Боговац из Сомбора, вицешампионско место су поделили Мирко Суботић из Кикинде и Радован Миличић из Чуруга, док је треће место припало Влади Огару из Кљајићева.
Током манифестације, такмичари и посетиоци су имали сјајну прилику да уз дружење и дегустацију традиционалног напитка, размене искуства и знања, а сама манифестација је пропраћена културно – уметничким програмом.
„Дане веселе машине“ организовало је Удружење „Висови“, а под покровитељством Града Сомбора.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs