Одржани „Дани крстурске паприке“

Dani krsturske paprike

Једанаеста по реду манифестација „Дани крстурске паприке“ одржана је протеклог викенда у Руском Крстуру.
Програм је почео припремом традиционалних јела, док су у наставку, посетиоци могли да уживају у културно – уметничком програму и концерту групе Зана.
Манифестацију је отворио председник општине Кула, Дамјан Миљанић, који је произвођачима паприке пожелео успешну пословну годину, истакавши да им је ова година била тешка, али да су успешно изборили са тим и наставили даље.
„Једна од ствари по којима је Руски Крстур познат јесте производња паприке. Удружење паприкара већ 11. пут, у сарадњи са општином Кула, Туристичком организацијом и Месном заједницом, једним целим тимом људи, организује овај догађај, један од централних у Руском Крстуру. Симболично, увек је тема паприка и сви проблеми које произвођачи имају, али и добре стране те производње. Ова година је доста тешка, пре свега због олујног невремена које је погодило Руски Крстур, али сами произвођачи су се изборили са тим, наставили даље и уверени су да ће, као и у животу, после олује доћи бољи дани. Добра сарадња, која већ годинама траје, је настављена, и не само кроз манифестације, већ и кроз разне друге ствари. Ми са Удружењем и произвођачима осмишљавамо начине и моделе, како да помогнемо или унапредимо производњу, да ли са општинског, републичког или покрајинског нивоа”, закључио је Миљанић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs