Одржан Годишњи састанак МУП и Министарства просвете о безбедности школа

Godišnji sastanak

Представници Министарства просвете, школских управа Нови Сад, Зрењанин и Сомбор и Министарства унутрашњих послова одржали су Годишњи састанак посвећен безбедности ученика и школа.

Како се наводи на сајту Министарства просвете, састанку су присуствовали помоћник министра просвете за предшколско и основно образовање и васпитање Милан Пашић и помоћник министра за средње образовање и васпитање и образовање одраслих Милош Благојевић.

Они су истакли да Министарство просвете и МУП имају успешну сарадњу, која се огледа у реализацији различитих активности и пројеката у чијем фокусу је најбољи интерес деце.

Пашић је рекао да се негативне последице по безбедност могу знатно смањити уколико су сви у окружењу, а нарочито деца, добро и адекватно информисани о ризицима са којима се могу суочити, као и могућим опцијама и мерама које могу предузети у циљу смањења угрожености и боље припреме.

„Присуство полиције у школама није нова појава, како код нас тако и у свету. Интеракција полиције и ученика може да створи важну позитивну корист, за ученике, школу, полицију и шире друштво“, рекао је Пашић.

Благојевић је навео да је присуство полиције у школама у Србији усмерено пре свега на превенцију и безбедност ученика, али и на спровођење специфичних образовних програма где је циљ подизање нивоа свести код ученика школа о последицама насилног понашања у стварном и виртуелном окружењу, препознавање различитих видова насиља и дискриминације, усвајање стратегија за помоћ другима у невољи и вештина ненасилног решавања конфликата и друго.

На састанку је истакнуто да осим сарадње на највишем нивоу, начелници полицијских и школских управа, као и директори школа и начелници полицијских станица интензивно раде на анализи стања безбедности како би сагледали ситуацију и предузели заједничке мере да би се безбедност ученика и запослених подигла на највиши могући ниво. Представници Министарства просвете захвалили су МУП-у на сарадњи и подршци у обезбеђивању безбедности ученика и запослених у школама.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs