Одржан девети „Сајам торти, колача и домаћих производа“

Bački Monoštor

Протеклог викенда, у Бачком Моноштору је организован девети по реду Сајам за љубитеље посластица и домаћих производа. Учешће на манифестацији узело је двадесетак излагача, претежно жена које се баве израдом домаћих торти, колача, баклава, ликера, пекмеза, ајвара, као и сланих пецива, производњом млевене паприке и тд.

Манифестација је почела поздравом организатора и наступом малих моношторских тамбураша – ученика Музичке школе Сомбор, у класи наставнице Марине Ковач, а изложбе слика Марије Туркаљ Матић и Антуна Крулића употпуниле су визуелни доживљај овога сајма.

Велики број посетилаца уживао је у изложеним производима и пратећим садржајима, а ово је била прилика да се награде и најистакнутије излагачице. Награду за најлепшу торту добила је Ружица Маријановић из Бачког Моноштора, а њој је припала и награда за најукуснију торту. Најбољи колач направила је Марјана Зетовић, такође из Моноштора, док је за најбољи традиционални колач добила Драгица Зековић из Бачког Доброг Поља. Најбољи пекмез био је онај од вишње, а њега је направила Мира Лугумерски из Сомбора. Додељена је и посебна награда, за најстарију учесницу – Аницу Даражић, која у својој осмој деценији припрема колаче за овај Сајам.

Организатори манифестације су УГ „Подунав“ Бачки Моноштор и Месна заједница „Бачки Моноштор“, који овим путем захваљују Пољопривредној стручној служби Сомбор, Пчеларском друштву „Пчела“ Бачки Моноштор и Туристичкој организацији Града Сомбора на подршци, као и свим учесницима и посетиоцима.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs