Одржан Меморијални турнир „Борис и Фаре“

Memorijani turnir Boris i Fare

Протеклог викенда, у Спортској хали у Сивцу, одржан је трећи по реду Меморијални турнир у кошарци „Борис и Фаре“. Своје кошаркашко знање показали су дечаци рођени 2011. године, а поред домаћина турнира, Омладинског кошаркашког клуба „Сивац“, учествовали су и Кошаркашки клуб „Џокер“ из Сомбора, Кошаркашки клуб „Хајдук“ из Куле и Кошаркашки клуб „Апатин“ из Апатина.
На званичном отварању Турнира, гостима су се обратили председник општине Кула, Дамјан Миљанић и тренер првог тима ОКК „Сивац“, Горан Крстајић, који је истакао да су на овом турниру учествовале млађе категорије, јер је циљ да се окупи што више деце. Он се захвалио председнику општине, као и свим пријатељима Клуба који су помогли да се Турнир организује.
„Ово је 3. по реду Меморијални турнир за „Бориса и Фарета“ који организује Омладински кошаркашки клуб Сивац. Посвећен је двојици наших играча који су преминули и надамо се да ћемо и убудуће сваке године организовати овај Турнир. Организујемо га јер једноставно морамо да окупимо што више деце. Није сениорски, јер цела Србија ради на томе да млађе категорије учествују на меморијалним турнирима, па смо зато и ми то прихватили. Желим да се захвалим господину Миљанићу што је дошао и увеличао овај догађај и на великој помоћи за сва три турнира која смо организовали. Надам се да ћемо и следеће године имати средстава да организујемо тако нешто. Захваљујем се и пријатељима Клуба који су помогли да се овај турнир организује“, рекао је Крстајић.
У првој утакмици, између момака из Сивца и Апатина, гости су савладали домаћи тим. Друга утакмица, између дечака из Куле и Сомбора, прошла је у знаку праве борбе и из ње су, као победници, изашли момци екипе „Хајдука“. У борби за треће место екипа „Џокера“ савладала је домаћина и тако освојила бронзану медаљу, а у финалној утакмици боље су се снашли момци из Апатина, који су савладавши екипу „Хајдука“, освојили златно одличје.
Признање за најбољег играча турнира припало је Ивану Куги из Апатина, а признање за најбољег стрелца турнира освојио је Јован Митрић из екипе „Хајдука“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs