Одржан низ манифестација у Стапару, Станишићу и Телечкој

Manifestacije

Уочи Велике Госпојине, славе села Стапар, јуче је на стадиону Фудбалског клуба „Хајдук“, одржана традиционална „Фијакеријада“. Присутне је поздравила државна секретарка у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде, Душанка Голубовић, док су делегацију Града чинили помоћник градоначелника за област инвестиција и међународне сарадње, Бранислав Сворцан, те чланови Градског већа, Дарко Смиљанић и Срђан Савић.
Месна заједница „Станишић, пригодним програмом, обележила је сеоску славу – Преображење. Становници овог насељеног места и њихови посетиоци, уживали су у вишедневном спортском, културно-уметничком и музичком програму. Испред Града Сомбора, обележавању сеоске славе присуствовали су чланови Градског већа, Анита Стојаков, Ђорђе Зорић и Срђан Савић.
Дани села у насељеном месту Телечка протекли су у пријатној атмосфери, уз низ друштвених и културно-забавних активности, а комплетан догађај одвијао се двојезично, на српском и мађарском језику. Дефиле коња, фијакера и моториста, представљен је као спој старих времена и традиције с једне стране и савременог доба с друге. Мештанке овог насељеног места одржале су изложбу ручних радова, након чега је одржано спортско такмичење на стадиону ФК „Телечка“. Богат културно-уметнички део програма употпунили су МКД „Петефи Шандор“ Телечка и ОШ “Киш Ференц“, који су угостили и представнике КУД „Ђурђевак“ Кљајићево и Фолклорну групу „Ибоља“ из Куле. Испред Града Сомбора, присуствовали су заменица градоначелника Љиљана Тица и чланови Градског већа, Антонија Нађ Косановић, Слободан Станић и Дарко Смиљанић.
Све манифестације подржао је Град Сомбор.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs