Одржан пети РТС крос у Сомбору

РТС Крос 2023

Град Сомбор, био домаћин петог по реду РТС кроса, који се одржао у парку Иво Лола Рибар у Сомбору. Такмичари и такмичарке, од предшколског до сениорског узраста, такмичили су се у 29 трка, подељени у мушке и женске категорије и узрасте. Испред Града Сомбора, Догађају су присуствовали градоначелник Антонио Ратковић, члан Градског већа за област руралног развоја, Срђан Савић и чланица Градског већа за спорт, децу, омладину и здравство, Антонија Нађ Косановић, која је и званично отворила РТС крос.
„Драго ми је што сам данас овде са вама као део РТС крос екипе. Ово је једно прелепо и посебно такмичење са дугом традицијом. Хвала свим такмичарима, организаторима, професорима и гледаоцима који су дошли да учествују у овој спортској манифестацији. Ове године имамо већи број пријављених такмичара него прошлих година, те свима желим пуно среће и успеха у својим тркама, а Град Сомбор ће наставити да подржава овакав тип манифестација јер спорт и физичка активност су важан део нашег живота. Физичка активност може да замени пуно лекова, али лекови не могу да замене физичку активност“, изјавила је градска већница Нађ Косановић.
Велики број такмичара се одазвао овој манифестацији, а поред учесника из целе наше земље, присутни су били и учесници из Кеније. У сениорској категорији су одржане две трке, на 3.000 метара жене и 5.000 метара мушкарци. Победница сениорске трке на 3.000 метара је Рабека Ехепквема, а у мушкој категорији, победник трке на 5.000 метара је Алберт Кипкони Тонуи. Оба такмичара победници су атлетичари који долазе из Кеније.
Техничка организација је поверена Спортском савезу града Сомбора и школској управи, а стручну подршку су дали Школска Управа Сомбор, стручна служба РТС-кроса, СЦ „Соко“, АК „Маратон“, АРК „Сомаратон“, Црвени крст Сомбор, ЈКП „Водоканал“, ЈКП „Чистоћа“, Бициклистички клуб „Сомбор“, ТК „Жак“ и ученици – волонтери ОШ „Доситеј Обрадовић“.
Оснивач РТС кроса, Стеван Ковачевић, овом приликом је уручио медаљу незаборава која носи име Борислава Боре Станичкова градској већници Антонији Нађ Косановић за допринос развоју овог спорта, као и труду и подршци коју им даје.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs