Одржан састанак Актива директора васпитно образовних установа општине Кула

У свечаној сали Скупштине општине Кула данас је одржан састанак Актива директора васпитно образовних установа општине Кула, на коме је разговарано о могућностима и начинима за имплементацију Система финансијског управљања и контроле(ФУК) за васпитно образовне установе. Поред директора, састанку су присуствовали председник општине Кула Дамјан Миљанић и просветни инспектор Зоран Ракић.

На основу члана 19. Правилника о заједничким критеријумима за успостављање, функционисање и извештавање о систему финансијског управљања и контроле у јавном сектору, руководилац корисника јавних средстава извештава министра финансија о адекватности и функционисању успостављеног система финансијског управљања и контроле до 31. марта текуће године за претходну годину на обрасцима које припрема Централна јединица за хармонизацију.

На данашњој седници Актива директора образовних установа општине Кула, дефинисан је став о потреби заједничког пoступања свих образовних установа на територији општине Кула у складу са одредбом члана 19. Правилника о заједничким критеријумима за успостављање, функционисање и извештавање о систему финансијског управљања и контроле у јавном сектору.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије