Одржан састанак противградних стрелаца

Protivgradni strelci

Састанак представника Радарског центра „Бајша“, представника Одељења заштите животне средине Градске управе и противградних стрелаца који делују на територији Града Сомбора, одржан је данас у Великој скупштинској сали зграде Жупаније. На састанку је одржан лекарски преглед, проверена је спремност, те је и договорено функционисање противградног система за 2022. годину, за сезону која траје од 15. априла до 15. октобра.

Представници Радарског центра овом приликом истакли су добру сарадњу коју имају са Сомбором, те да им је локална самоуправа већ уручила 140 противградних ракета, а да се ускоро очекује и достава противградних ракета које је обезбедио Републички хидрометеоролошки завод.

Током састанка договорено је да ће противградни систем ове сезоне на територији Града Сомбора функционисати са 22 противградне станице, а у плану је да од наредне године противградни систем буде у потпуности аутоматизован, те ће се у наредном периоду радити на изградњи аутоматизованих противградних станица, којим ће се управљати директно из Радарског центра „Бајша“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије