Одржан хуманитани концерт за Алека Иштокова

Humanitarni koncert

У суботу је у Апатину одржан хуманитарни концерт инструменталне музике, у извођењу Рудолфа Одрија из Свилојева, а сва прикупљена средства усмерена су на лечење нашег суграђанина Алека Иштокова. На месту одржавања концерта постављене су кутије за добровољне прилоге, а како сазнајемо од породице, прикупљено је укупно 14.850 динара.

Подсећамо, Алек је преверемено рођен дечак у 24. недељи гестацијске трудноће који сада има 4 године. Услед превременог порођаја дошло је до компликација. Пати од епилепсије и установљена му је дијагноза церебрална парализа.

Иза Алека је неколико оперативних захвата. Обзиром да је био у инкубатору, очи му нису достигле потребну зрелост стога има проблема са видом. Алек не жваће па има проблем и са говором. Не седи, не пузи, не хода.

Без обзира на све недаће које су га снашле, Алек је један весео и расположен дечак. Да би напредовао потребно је много рада и потребни смо сви ми да му помогнемо.

Средства су му потребна за специјалистичке прегледе, оперативне захвате, физикалне, логопедске, дефектолошке и соматопедске третмане, за олигофренолога, за лекове, ортопедска помагала,БДА обуку, опрему за БДА програм, као и за путне трошкове и смештај.

Допринос за Алеково лечење може се дати и путем Хуманитарне фондације БУДИ ХУМАН Александра Шапића, слањем СМС поруке, 1066 на 3030.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије