Одржан Штаб за ванредне ситуације општине Кула: боља епидемиолошка ситуација у кулској општини

Kula

Штаб за ванредне ситуације општине Кула заседао је данас поводом актуелне епидемиолошке ситуације на територији општине Кула. Представници Дома здравља Кула, директор Жарко Шевин и Полиције, начелник ПС Кула Жељко Војиновић оценили су да је епидемиолошка ситуација знатно боља у кулској општини. 

Директор Дома здравља Шевин је истакао да се вакцинација одвија на дневном нивоу.

-Првом и другом дозом је вакцинисано 14194 пацијента, док је трећу дозу примило 6557, у чему највише предњачи вакцина Синофарм са 22666, а потом Фајзер са 8846 примљених доза. Укупно је примљено 35593 доза вакцине, рекао је Шевин. 

Начелник ПС Кула Војиновић је рекао да је актуелно 217 случајева у самоизолацији и да полицијски службеници спроводе сталну контролу, те констатовао да је пао број људи у самоизолацији у односу на прошлу недељу. 

Начелница Општинске управе Кула, Александра Гаговић, рекла је да се врши појачана контрола рада у свим угоститељским објектима на недељном нивоу, те констатовала да се угоститељски објекти придржавају прописа. 

На Штабу за ванредне ситуације општине Кула говорило се и о припремама за наступајући зимски период. Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, рекао je да су послови зимске службе поверени ЈКП „Комуналац“ Кула и да је до 24. новембра припремни период, а да од 25. новембра до 5. марта наредне године наступа период пуне мобилности. 

Директор ЈКП „Комуналац“ Кула, Марко Пешић је рекао да је зимска служба спремна за овај период године, те да су на време набавили со и ризлу, као и потребну механизацију. 

Седници Штаба је први пут присуствовао и в.д. директора ВД „Бачка“ ДОО Врбас, Данило Кртинић, и истакао је да је задовољан каналском мрежом на територији општине Кула и додао да предузеће располаже одличном механизацијом, те да су увек на располагању потребама локалне самоуправе. 

На самом крају седнице, председник општине Кула је рекао да се припрема нови објекат за потребе професионалног ватрогасног друштва из Куле, као и ангажовање три нова запослена која су тренутно на обуци, а да ће се додатно улагати и у нова возила.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије