Одржан 3. по реду скуп „Сећањем у време будуће“

Naslovna

У Кљајићеву је одржан трећи по реду историјско–књижевни скуп „Сећањем у време будуће“, који се организује уочи обележавања Дана Светих српских новомученика Јасеновачких. Скупу је претходило полагање венаца на спомен–обележје народном хероју, Милошу Кљајићу, палим жртвама у Народно–ослободилачкој борби, као и палим борцима у последњим ратовима крајем минулог века у бившој Југославији. Венце су, између осталих положили председница Организационог одбора и помоћница градоначелника Града Сомбора за област економског развоја и туризма, Јована Миљевић, чланови Градског већа, Ђорђе Зорић и Срђан Савић, те представници Војске Републике Србије.
Након интонирања химне „Боже правде“, у извођењу Хора „Теслини славуји“, председница Организационог одбора и помоћница градоначелника, Јована Миљевић, у свом уводном обраћању, поздравила је присутне госте, те им рекла нешто више о догађају.
У културно–уметничком делу, учешће је узела изворна певачка група Културно–уметничког друштва „Ђурђевак“ из Кљајићева, а скуп је организован у Сали некадашњег биоскопа у Кљајићеву.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs