Од Европске уније 3,4 мил ЕУР за развој инфраструктуре у четири региона

euro

У Регионалном центру за усавршавање у Смедереву, у оквиру програма ЕУ ПРО Плус, представљен је јавни позив за унапређење инфраструктуре у 99 локалних самоуправа у региону Шумадије, западне, јужне и источне Србије за које је ЕУ определила 3,4 мил ЕУР.

Конкурс је отворен до 31. јануара 2022, након чега ће (у зависности од тражених износа) бити изабрано најмање 30 најбољих пријава.

Позив је намењен пројектима за унапређење јавних услуга у области здравства, социјалне заштите, образовања, спорта, културе, јавне управе и комуналних услуга.

У избору ће посебна пажња бити усмерена на побољшање услова живота припадника и припадница угрожених група, као и на опоравак од последица ковида 19.

Локалне самоуправе по једном пројекту могу да добију средства у висини од 42.000 до 170.000 ЕУР, при чему је неопходно да обезбеде учешће од најмање 15% укупне вредности.

У случају да пријаве пројекте из области здравства или социјалне заштите, градови и општине имају право да на овом позиву учествују подношењем два пројекта.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.