Од наредне године минимална цена рада преко 35.000 динара

Током преговора о повећању минималне цене рада, који ће почети данас, послодавци ће тражити да то повећање прати растерећење привреде, односно дажбина по основу зарада, поручено је у понедељак из Уније послодаваца Србије (УПС).

  • Послодавци у Србији разумеју потребу да се повећа минимална цена рада, али то је могуће једино уз растерећење привреде, односно дажбина које се плаћају по основу зарада. Управо то је платформа са којом ће Унија послодаваца приступити преговорима који почињу у уторак, 17. Августа, изјавио је директор Уније послодаваца Срђан Дробњаковић.

УПС наводи да је током недавне анкете чак 63 одсто послодаваца оценило да је раст минималне цене рада неопходан, што је изузетно велики раст у односу на прошлогодишњих 15 процената подршке послодаваца повећању минималца.

Подсећамо, министар финансија најавио је јуче да ће наредне године минимална цена рада сигурно бити изнад 35.000 динара.

  • Ради се о састанку на техничком нивоу, да се анализирају сви предуслови и парематри који су неопходни да се дефинише повећање минималне цене рада за наредну годину. Став државе је да сигурно идемо на повећање минималне цене рада на преко 35.000 динара по први пут у историји, рекао је министар јуче.

Подсетио је да је 2011. године минималац био 15.700 динара, да је данас већ преко 32.000 динара, и да држава намерава да следеће године тај износ подигне изнад 35.000 динара, што је много више него 2011. године.

Састанак ће бити одржан у подне, како је јуче најављено.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs