Од петка нова изложба у Галерији ,,Меандер”

У Галерији „Меандер“ Апатин у петак, 23. априла, биће отворена изложба Анђелије Роглић, под називом ,,Црвена илуминација”. Поставка ће трајати до 6. маја.

  • На радовима је најзаступљенији колаж, комбинован са другим сликарским техникама – акварелом, пастелом и лавираним тушем. Што се тиче линије, она ужива сопствену виталност и у вибрантној форми подржава ритам и испуњава ткиво сваког облика. Ритам је основни принцип компоновања, али и кохезивни квалитет који нам омогућава да идентификујемо језгро Анђелијиних идеја, које стоје иза симболике одабраних геометријских облика. Отуда се, у савременом тренутку, радови Анђелије Роглић ослоњени на естетски и донекле поетски садржај, не могу посматрати као чисто апстрактне слике. Мноштво трансформисаних облика, исцрпљених на близу педесет радова, богато је значењима, између осталог је о изложби рекла кустос Соња Милићевић.

Биографија уметнице

Мр Анђелија Роглић, рођена је 1980. у Рашки. Завршила ФЛУ на Приштинском Универзитету у класи проф. Зорана Фуруновића 2003. магистарску тезу „Стање духа је линија”, код истог професора одбранила 2008.

Имала је велики број амосталних изложби, а такође и била део ликовних колонија и бијенала. 

Члан је УЛУС-а, Удружења ликовних уметника РАШKА ШKОЛА, те Удружења ликовних уметника ВЛАДИСЛАВ МАРЖИK.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије