Од петка пријављивање обвезника фискализације за финансијску подршку државе

fiskalna kasa

Пријављивање обвезника фискализације за финансијску подршку почиње у петак, а услов за остваривање овог права је уредно поднета пријава са подацима за генерисање јединствене ознаке пословног простора и пословне просторије ПГЈО, саопштила је Пореска управа.

Пријава се може поднети ОВДЕ.

Пореска управа наводи да ће након провере достављених података одлучити о пријави у року од три дана од дана подношења и послати одговор у пореско сандуче.

Пријаве за фискализацију уз финансијску подршку могу се подносити до 31. јануара, а обвезник фискализације може поднети само једну изјаву за доделу финансијске подршке, прецизира Пореска урпава.

Обвезник фискализације може да оствари право на финансијску подршку по сваком пријављеном пословном простору и пријављеној пословној просторији, као и по свакој пријављеној активној фискализованој фискалној каси у износу од 100 евра у динарској противвредности.

Пореска управа наводи да обвезници фискализације који су остварили право на финансијску подршку за фискализацију имају обавезу да у року од шест месеци од почетка примене закона којим се уређује фискализација почну да евидентирају промет на мало преко електронског фискалног уређаја у сваком пословном простору и просторији за коју су добили финансијску подршку за фискализацију.

Упозорава се да у супротном губе право на финансијску подршку и дужни су да најкасније у року од пет дана од дана губитка права на финансијску подршку врате додељена средстава са каматом.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије