Од сутра наставак непосредне наставе, препорука за маске

Učenici

Од сутра у свим основним и средњим школама ученици ће наставу похађати непосредно, одлучио је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа.

Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију, препоручује се употреба заштитних маски за све запослене, ученике и трећа лица током боравка у школи у затвореним просторима, саопштило је ресорно министарство.

Потребно је наставити појачану примену мера опште и личне хигијене – прање и дезинфекција руку, а нарочито водити рачуна о редовном проветравању и дезинфекцији свих просторија у којима бораве ученици и запослени у школи.

Према подацима из надзора преузетим из електронског система “Сервис јавног здравља” које је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставио Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут” од 2. до 9. марта број оболеле деце школског узраста од 6 до 18 година је био 1854, што износи 0.24 одсто оболелих.

У основним и средњим школама на територији Србије, било је 3 одељења, односно 0,007 одсто – 16 и мање ученика, која су због најмање три случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног рада на онлајн наставу у последњих пет календарских дана.

Укупно је 124 (0.31 одсто) одељења – 17 и више ученика, која су због најмање два случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног на комбиновани модел у последњих пет календарских дана и 11 (0.03 одсто) група у којима се из комбинованог модела наставе прешло на онлајн (појава три случаја инфекције ученика) у последњих пет календарских дана.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.