Од уторка нова изложба у Малој галерији КЦ „Лаза Костић“ Сомбор

У уторак, 8. јуна, у Малој галерији Kултурног центра “Лаза Kостић” Сомбор, са почетком у 19 сати, биће реализовано отварање изложбе цртежа под називом “Jazz” ауторке Маје Шолак Батаковић.

Посетиоци ће бити у прилици да, уз поштовање мера превенције, посете изложбу непосредно након званичног обраћање које ће бити доступно на фејсбук страници Kултурног центра, путем преноса уживо. Поставка изложбе ће трајати до 26. јуна.

Реч о изложби:

Синтеза визуелних и звучних надражаја коју нам пружа један град, поред тога што је често доживљавамо као узнемиравајућу буку, носи парадоксално са собом одређену хармонију и сазвучје. Буди сензације сличне онима које производи џез нумера са својим раскошним и наизглед неспојивим тоновима, испреплетеним и слојевитим, бојећи непоновљиво тренутак у ком настаје. 

Биографија уметнице: 

Маја Шолак Батаковић је рођена 1983. године у Бања Луци. Дипломирала је и магистрирала на смеру Сликарство на Академији умјетности Универзитета у Бања Луци. Излагала је осам пута самостално и преко тридесет пута колективно. Своје уметничко истраживање спроводи кроз различите медије – цртеж, слику, објекат и инсталацију. Члан је Умјетничког савјета Kултурног центра УДАС. Запослена је на Академији умјетности Универзитета у Бања Луци, у звању асистента на Kатедри за сликарство.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs