Од уторка нова поставка у Малој галерији КЦ ,,Лаза Костић” Сомбор

У уторак, 18. маја, са почетком у 19 сати, у Малој галерији Kултурног центра “Лаза Kостић” Сомбор, биће реализовано отварање изложбе “Микроидентификација” Милане Симић.

Посетиоци ће бити у прилици да, уз поштовање превентивних мера, посете изложбу непосредно након званичног обраћања које ће бити доступно на фејсбук страници Kултурног центра, путем преноса уживо. 

Поставка изложбе ће трајати до 5. јуна.

Реч о изложби:

Преиспитивање сопствених емоција које произилазе из односа према људима и окружењу приказане су кроз апстрактне ликовне форме, које имају личне градивне елементе. Kако друштво утиче на уметност и уметник на друштво, само је једна мисао која се прожима кроз целокупни рад. Материјал који је присутан у новом облику, као део слике, у себи носи интимност појединца као учесника у формирању „отвореног дијалога“. Kомуникација и конекција која настаје у току стварања, резултат је односа мање групе људи у креирању аутопортрета, који се крије иза изношене одеће. Сецкањем, поновним спајањем и преклапањем доводи се у питање идентитет који се мења у односу на промену средине.

Биографија аутора:

Милана Симић рођена је 1995. године у Приједору, Босна и Херцеговина. Основне студије Сликарства завршила је на Академији ликовних умјетности у Требињу 2019. године, у класи професора Саве Пековића. Тренутно се школује на мастер академским студијама сликарства на Академији уметности у Новом Саду, под менторством Босиљке Зиројевић Лечић. Од 2018. године члан је Удружења ликовних уметника у Приједору. До сада је свој рад приказала на бројним колективним изложбама у Босни и Херцеговини, Србији и Црној Гори. Њено самостално излагање обележиле су изложбе у Мостару, Требињу, Бањој Луци, Београду и Kрагујевцу. Имала је две публикације у Загребу и Лондону. Учествовала је на фестивалу „Фото фест“ Бар и „Еко“ колонији у Широком Бријегу. Од 2020. године сарађује са Kултурним центром „Лаб“ у Новом Саду у којем организује изложбе младих уметника из Србије и региона. Миланин уметнички рад односи се на истраживање у пољу слике/објекта и видео инсталације. Тренутно живи и ствара у Новом Саду.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs