Од уторка у Галерији КЦ ,,Лаза Костић“ изложба ,,Година свиње“ Немање Голијанина

Отварање изложбе ,,Година свиње“ Немање Голијанина биће реализовано у уторак, 11. маја, са почетком у 19 сати, у Галерији Kултурног центра ,,Лаза Kостић“ Сомбор.

Посетиоци ће бити у прилици да, уз поштовање мера превенције, посете изложбу непосредно након званичног обраћања које ће бити доступно на фејсбук страници Kултурног центра, путем преноса уживо. Поставка изложбе ће трајати до 29. маја.

Реч о изложби:

Година свиње је културолошки чврсто утемељен симбол у колективној свести широм света и повезана је са напретком, срећом и добрим шансама. С друге стране, на различите начине може да говори о игри слободних асоцијација које подстичу класификације и вредновања свиње као посредника између човека и света. Радови који чине поставку изложбе ,,Година свиње“ представљају асоцијације аутора на свињу. Лоцирана на аутомобилу Застава, популарном Стојадину, симболу старих времена, свињска глава постаје доминантно средство и метафора незасићености савременог доба.

Биографија уметника:

Немања Голијанин рођен је 1983. године у Мостару, у Босни и Херцеговини. Дипломирао је на Факултету ликовних уметности у Београду, одсек сликарство. Kао резултат постигнућа у истраживању фигурације у цртежу, био је стипендиста Факултета ликовних уметности на Међународној школи слике, цртежа и скулптуре у Италији. Након завршетка студија, наставио је да излаже у земљи и иностранству. Kоаутор на уметничким пројектима у Платформи Kластер арт. Живи и ради у Београду.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs