Од уторка у Галерији КЦ „Лаза Костић“ изложба 28 сомборских аутора

У уторак, 24. августа, са почетком у 19 сати, у Галерији Kултурног центра “Лаза Kостић” Сомбор, биће уприличено свечано отварање “Сомборског салона 2021”. На конкурс за овогодишњи, девети по реду, “Сомборски салон”, пријављено је 36 аутора са једним или више радова, укупно је пријављен 71 рад. Селектор “Сомборског салона 2021”, ликовни критичар Сава Степанов, је у поставку изложбе уврстио радове 28 аутора. Изложбу сомборских аутора ове године сачињаваће 36 радова.

Kао и претходних година и овогодишњу поставку превасходно чине сликарска дела. Kонтинуитет “Сомборског салона 2021” огледа се у учешћу нових ликовних медија: аудио-видео радова, објеката и инсталација. Такође, оно што чини “Сомборски салон” препознатљивим је представљање аутора млађе генерације и афирмисаних аутора који до сада нису учествовали на овој салонској изложби.

Приликом отварања изложбе биће проглашен добитник награде “Сомборски салон 2021”.

И ове године, посетиоци ће, током трајања поставке, моћи да дају свој глас за омиљени рад, убацивањем листића у гласачку кутију, која ће бити постављена у Великој галерији Kултурног центра. На листићу је потребно навести назив рада и име његовог аутора. Рад са највише гласова биће награђен “Наградом публике” која ће бити уручена аутору, на затварању изложбе (11. 9. 2021. године, у 19 часова).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије