Од јануара нова тура туристичких ваучера: Ево ко има право на 5.000 динара!

Vaučeri

Угоститељима, нарочито власницима малих мотела и етно-домаћинстава, ваучери су веома важни.
Од 1. јануара почињу пријаве за нових 100.000 туристичких ваучера у вредности од 5.000 динара.

Ваучере је могуће искористити до 20. новембра 2022. године, а моћи ће да се бира један од чак 1.200 смештајних објеката широм земље који се налазе на спсику Министарства туризма.

– Сваке године имамо све већи број пријављених угоститеља. Да би учествовали у реализацији шеме расподеле ваучера морају да буду пријављени на информациони централни систем е-Туриста. То је услов који између осталог сузбија и сиву економију у нашој земљи – рекла је помоћница министарке трговине и туризма Јелена Миленковић Орлић.

Право на пријаву имају запослени са примањима нижим од 70.000 динара и пензионери, али и студенти. Од докумената потребна је пре свега резервација у жељеном објекту, за пензионере последњи чек, а за запослене потврда о примањима. Студенти морају да приложе уверење факултета за текућу годину.
Битно је нагласити да се захтеви за ваучере издају за најмање пет ноћења и да се предају лично и то искључиво на шалтерима поште. Иако ће поједине бити затворене за празнике већ од 4. јануара ће поште широм Србије радити пуним капацитетом.

Угоститељима, нарочито власницима малих мотела и етно-домаћинстава, ваучери су веома важни. Истичу да су им тако попуњени објекти и да су им продужили сезону јер је више од четвртине гостију користило ваучере.

Лепа вест је да ће након првих 100.000 ваучера током године бити подељено још.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије