Од 11. јула 25. Летњи карате камп

Karate

У Апатину ће, од 11. до 17. јула, бити одржан традиционални 25. по реду Летњи карате камп за перспективне такмичаре, у организацији Карте савеза Војводине. Листа учесника од укупно 140 најталентованијих каратиста и каратискиња из свих клубова широм Војводине је већ затворена, што само по себи говори какав рејтинг има ово вишедеценијско окупљање каратиста под окриљем покрајинског Карате савеза.
Осим увежбавања такмичарских техника ово је својеврсна прилика да се науче и такозване традиционалне технике ове древне источњачке вештине. И не само то. Ово јео својеврсна школа у којој се стичу универзална правила доброг понашања и поштовања успешнијих и оних који на спортском борилишту губе.
„Осим што подучавају одбрамбеним вештинама, не само на камповима већ и у матичним клубовима, наши тренери су, пре свега, врсни педагози. Резултати таквог традиционалног рада са полазницима у свим школама каратеа су видни, јер су наша деца а и носиоци медаља са навећих европских и светских такмичења пример како треба да изгледају млади и образовани људи, притом и врхунски спортисти. Осим тога што је карате спорт изузетно користан за физички и ментални развој најмлађих, Светска здравствена организација га је означила и као терапеутски спорт, па је његова заступљеност код младих вишеструко корисна. И ове године у Апатину ћемо се, пре свега, дружити, стицати нова познанства и пријатељства и свакако успут вежбати најбољи карате,“ каже председник Карате савеза Војводине, Страхиња Тепавчевић.
Осим Тепавчевича, који је руководилац кампа, са најмлађима ће радити изузетно квалитетан тренерски тим састављен од наших успешних такмичара на међународној сцени: Пеђа Стојадинов, Слободан Битовић, Душан Вукеља, Иван Куневски, Бојана Младежић и Вања Савески.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs