Од 17. јануара у Војводини комбиновани модел наставе за средњошколце, основци настављају према првом моделу

Učenici

Министарство просвете, науке и технолошког развоја је, спрам епидемиолошке ситуације на територији Војводине, донело одлуку о начину рада основних и средњих школа од понедељка, 17. јануара.

Средње школе на територији АП Војводина примениће други модел организације образовно-васпитног рада, односно комбиновани модел наставе, док ће основне школе радити према првом моделу организације, што значи да ће основношколци наставу пратити непосредно.

Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа Министарства просвете свим школама на територији Војводине доставио је и упутство како треба поступати у случају да се појави инфекција код ученика у школама, а посебно је препоручено школским управама да апелују на родитеље да децу са симптомима не упућују у школу док не прође период изолације или карантина ако су у питању контакти потврђених случајева у породици.

Имајући у виду све раширенији омикрон сој вируса САРС-ЦоВ-2, сви запослени и ученици обавезују се да носе заштитне маске све време током боравка у школској установи, односно од момента уласка у школско двориште, до изласка из истог. Саветује се и појачавање мера опште и личне хигијене, као што су прање и дезинфекција руку, али и редовно проветравање просторија у којима бораве ученици и запослени.

Апелује се на све грађане да избегавају масовна окупљања у затвореном и на отвореном простору, нарочито ако се током окупљања не примењују прописане мере личне заштите.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs