Окончана драма у Птују: Словеначка полиција упала у кућу и ухапсила мушкарца који је пуцао

Policija Ptuj

Словеначки специјалци успешно су упали у кућу у Драженцу код Птуја у Словенији, са чијег је балкона 56-годишњи мушкарац раније данас пуцао, и ухапсили га, преноси ТВ Словенија.

Како је након хапшења рекао начелник Одељења криминалистичке полиције ПУ Марибор Станко Видович, 56-годишњак је испалио више хитаца и погодио возило у пролазу у којем су биле две особе, али оне нису повређене, већ је начињена само материјална штета.

Мушкарац се опирао хапшењу припадника специјалне полицијске јединице, а током хапшења нанете су му лакше телесне повреде.

„Још истражујемо мотив. Биће увиђај на месту злочина, а биће извршен и претрес куће“, рекао је Видович.

Начелник полиције је додао и да је мушкарцу прошле године суђено за кривично дело претње, као и да има дозволу за поседовање оружја.

ТВ Словенија незванично сазнаје од комшија да би узрок драме могле бити породичне несугласице, раскид са партнером и подела имовине.

Мушкарац је претходно у неколико наврата испалио више хитаца са балкона куће нишанећи полицију, јавила је словеначка РТВ Словеније.

Како преноси ТВ Словенија, осумњичени је ушао у кућу око 13.30 сати, а код себе је наводно имао много оружја.

Претходно је мариборска полицијска управа саопштила да је пуцано у Драженцу код Птуја, а према првим информацијама, повређених није било.

Према информација локалног портла Птујинфо, инцидент је почео још јутрос око осам сати.

Полиција је више пута тражила од мушкарца да изађе из куће без оружја и подигнутих руку, али он то није учинио.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs