Окупљени на пропалестинском скупу у Турској покушали да упадну у базу где се налазе америчке трупе

Turska

Окупљени на пропалестинском скупу у Турској су покушали да упадну у ваздухопловну базу у којој се налазе америчке трупе. Полиција је испалила сузавац и користила водене топове да би растерала масу, док су многи махали турским и палестинским заставама, пренео је Ројтерс.

Демонстранти су, такође, рушили барикаде, сукобљавали се са полицијом и гађали их пластичним столицама и камењем.

Председник исламистичке турске хуманитарне агенције ИХХ Хуманитарне фондације за помоћ Булент Јилдирим обратио се окупљенима у Адани и позвао их да се уздрже од напада на полицију, пренео је Гардијан.

„Пријатељи, погрешно је бацати камење или радити сличне ствари, јер би и полиција и војници хтели да оду у Газу и да се боре и отићи ће када дође време“, рекао је он.

Турска је јуче опозвала свог амбасадора из Израела, наводећи као разлог израелско „одбијање позива на прекид ватре“ и растући број жртава у Гази, где је више од 9.700 Палестинаца убијено у израелским ваздушним нападима.

У међувремену, прошлог месеца, Израел је повукао своје дипломате из Турске након што је председник Турске Реџеп Тајип Ердоган назвао Израел „окупатором“ на пропалестинском скупу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs