Онлајн обука ПКС-а о новим моделима пословања кроз употребу иновативних технологија

Digitalizacija

Привредна комора Србије покренула је онлајн обуке намањене државним службеницима и послодавцима како би их упознала са новим моделима пословања у земљи и свету, кроз употребу иновативних технологија попут блокчејна, вештачке интелигенције и машинског учења, робота, дронова, 3Д штампе…

Обуке су креиране у сарадњи са Кабинетом председнице Владе, Националном академијом за јавну управу, Фондацијом Петља и УНДП, а доступне су преко е-леарнинг платформи Привредне коморе Србије и Националне академије за јавну управу, наводи се у саопштењу ПКС.

– Обуке омогућавају да свака компанија постане дигитална и почне да генерише нове врсте прихода користећи савремене моделе пословања, као и да државни службеници овладају новим технологијама у јавној употреби у Србији и свету – каже Ивана Ковачевић, руководилац Службе за едукацију у Привредној комори Србије.

Полазници ће се упознати са употребом различитих технологија које у савременој 4.0 индустријској револуцији мењају уобичајене пословне процесе и целе индустрије. Уводе потпуно нов модел пословања чији темељи постају најсавременије технологије, рецимо, употреба ХолоЛенс-а, “холограмских” наочара које се користе у здравству, пројектовању и инжењерству, истраживању, едукацији…

– Све технологије које покривају ове обуке данас се у свету комбинују и међусобно надопуњују – истиче Ковачевићева.

На пример, додаје, интернет ствари (Интернет оф тхингс – ИоТ) омогућава развој вештачке интелигенције и дубоког учења (Дееп леарнинг), а који заједно доприносе даљем развоју роботике…

– Могућности су невероватне и зато кажемо да данас напредак није линеаран, већ експоненцијалан. То од нас тражи и да експоненцијално размишљамо, учимо, експериментишемо, будемо агилни, јер једино тако ћемо бити спремни за велике прилике и изазове.

За полазнике обука су припремљени приручник и интерактивни едукативни материјали, а учествују експерти из Центра за дигиталну трансформацију ПКС, Факултета техничких наука, Кабинета председнице Владе, компанија ЕЦД, Полyхедре, Дигитал Минд-а.

Обуке покривају седам најактуелнијих тема: Вештачка интелигенција и машинско учење, Блокчејн, Дигитална економија, Интернет ствари, Роботи и дронови, Виртуелна и проширена реалност, 3Д штампа. Полазници који одслушају свих седам тема могу преузети сертификат о завршеној обуци.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs