Опада број прегледа у сомборској ковид амбуланти, интересовање за вакцинацију расте

vakcina

Последњих седам дана пао је број прегледа у ковид амбуланти у Сомбору, као и број заражених корона вирусом, док интересовање грађана за вакцинацију расте.

Смањење броја позитивних особа и повећање броја грађана који се одлучују за прву дозу вакцине, јасно говоре да мере дају ефекат. У последњих седам дана у Сомбору број заражених драстично је опао.

“У Сомбору је 1007 активних пацијената, односно оболелих од короне. У Апатину 284, у Кули 346 и у Оџацима 278”, рекла је Гордана Цветић, епидемиолог из Завода за јавно здравље Сомбор.

“Укупно је тестирано 724 особе у протеклих седам дана, од тога је 407 позитивних, што је знатно мање него у претходних осам дана, такође и број прегледа – 1216 је знатно мањи од 1600, што смо имали пре осам дана. Мањи је број и тестираних и деце од 7 до 17 година, ту је око 50 одсто мање позитивних, а то се односи и на децу од 0 до 5 година”, рекао је Здравко Хлодик, координатор масовне имунизације у Сомбору.

На вакциналном пункту у Сомбору вакцинише се и до 100 грађана током једног сата.

“И опет су гужве, али сви ће бити вакцинисани, а овакав број нисмо имали од марта прошле године. Што се тиче грипе ту смо на 3600 вакцинисаних особа и та вакцинација уредно тече, поготово сад кад имамо четворовалентне вакцине”, додао је Хлодик.

На вакциналном пункту у Сомбору 14.500 особа примили су трећу бустер дозу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.