Опозиција по ко зна који пут покушава да превари народ! Шта се заправо крије иза еколошког протеста?

eko protest

Међу присутнима је и Бошко Обрадовић, карикатуриста Предраг Кораксић Коракс, Ђорђе Вукадиновић, Милан Вероуовић…

Еколошки протест с циљем скретања пажње на недостатак воде, сече шума, отварања рудника и каменолома, као и изградњи мини хидролектрани започет је данас у 14 часова на Тргу Николе Пашића.

Boško obradović na protestu

Међу неколико стотина људи, присутни су и Бошко Обрадовић, карикатуриста Предраг Кораксић Коракс, Ђорђе Вукадиновић, Милан Вероуовић као и Петар Ђурић лидер организације “Ћале ово је за тебе”.

Eko protest

Иако је испрва деловало да је реч о протесту грађана, представници ванпарламентарних странака под изговором заштите животне средине покушали су још једном да изманипулишу грађанима и скрену пажњу на себе.

eko-protest

Но, патриотизам није када глумиш еколога, него када бациш смеће у канту за ђубре.

Svetlana Bojković na protestu

Због протеста је блокиран потез од Трга Николе Пашића, па све до Бранковог моста, где ће бити одржана протестна шетња.

Eko-protest

За то време, министарка за заштиту животне средине Ирена Вујовић присуствовала је са председником општине Врбас Предрагом Ројевићем почетку радова на уклањању сметлишта у селу Куцура.

Zelena tranzicija

– Настављамо са великом акцијом чишћења широм Србије, а као што смо и најављивали, очистићемо 500 дивљих депонија у 43 локалне самоуправе. И зато сада поново можемо да видимо са једне стране лепу природу, а са друге депонију на којој је непрописно одложен и комунални и грађевински и животињски отпад. За нас је изузетно важно да једном очишћене депоније и остану очишћене, и зато ћемо појачати контролу – рекла је министарка Вујовић.

Protest

Како се може видети проблем нико не прећуткује нити се гура под тепих, повећањем броја возила, производно оријентисаних фабрика, док се на проблему аерозагађења ради.

Zoran Alimpić

С друге стране, опозиција користи сваку прилику да изманипулише народом.

Eko protest

Последице глобалног загревања осећамо последњих 50 година, а шачица пропалих политичара на овом проблему није урадила ништа док су били на власти.  Једино што су они успели да ураде је затварање фабрика и отпуштање људи.

Andrićev venac

На протесту су се делили и летци “Овде се зауставља тиранија, овде почиње слобода”, који најављује наредни протест 18. септембра.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.