Општина Апатин се прикључила акцији ,,Посади свој хлад“

Захваљујући иницијативи која је покренута на друштвеним мрежама и одазивом великог броја наших мештана, општина Апатин се придружила акцији ,,Посади свој хлад’’. Јавна подела 30.000 садница биће орнизована у подне, 9. априла, у целој Србији, а у апатинској општини на локацији ЈКП-а ,,Наш дом“ Апатин, у уици Железничка, број 4. Саднице су обезбеђене уз помоћ друштвено одговорних компанија које желе да озелене места где живимо и који брину о здрављу грађана.

Ово није само еколошка акција, усмерена ка борби против климатских промена, већ је и акција која има здравствену функцију јер је свако дрво јединствени зелени респиратор. У акцији се деле двогодишње саднице белог јасена уз упутство за садњу. Број садница је ограничен, једна особа може највише да добије једну садницу!

Свака садница садржи лого спонзора као и QR код преко којег можете да је региструјете и пратите упутства за њен даљи развој. Друга страна везице је остављена за име оног који сади и датум садње.

Након поделе 60.000 садница у јесењој и пролећној акцији, план је да се у наредним годинама подели 300.000 садница грађанима и на тај начин створе здравија места за живот свих нас. 

Пројекат ,,Посади свој хлад“ је усаглашен са циљевима дефинисаним у претприступном Поглављу 27, као и ускладу са циљевима светске акције „Trillion Trees” Светског економског форума у Давосу, у којој је наша организација партнер за одржива еколошка решења у Републици Србији. Овај пројекат је такође усаглашен са европским Зеленим планом у коме је чист ваздух у урбаним срединама један од стубова циркуларне економије и подржан је од бројних институција.

Саднице могу да се посаде на приватним поседима, у дворишта, баште, викендице или неко слично место где вам недостаје хлад.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs