Општина Кула добила 500.000 динара за манифестацију „Михољски сусрети села“

Damjan Miljanić

Министарство за бригу  о селу доделило је општини Кула бесповратна средства за организовање манифестације „Михољски сусрети села“. Испред општине Кула Уговор у вредности од 500.000,00 динара је потписао је председник општине Кула, Дамјан Миљанић.

У оквиру манифестације „Михољски сусрети села“  предвиђено је дружење  становника свих села са подручја општине Кула, као и културно-уметнички програм, док ће Културно-уметничко друштво “Крушчић”. у сарадњи са основним школама  организовати ликовни конкурс за ученике нижих разреда основних школа, на тему „Јесен у Бачкој равници“, У такмичарском делу, биће организована изложба зимнице, где ће мештани свих села показати своје умеће у справљању зимница, а жири ће на основу визуелног прегледа и саме дегустације изабрати најбоље.

На манифестацији ће бити обезбеђен изложбени простор где ће мештани као и мали пољопривредни произвођачи представити своје домаће призводе (занатлијске производе, ручне радове ирукотворине, колаче и друге специјалитете, производе од грожђа, меда, шљива и сл.), које ће сви посетиоци моћи да дегустирају.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs