Општина Кула исплатила новчану помоћ деци војних инвалида

Daman

Општина Кула, од ове године по први пут издваја средства за новчану помоћ деци војних инвалида, у оквиру права на помоћ при образовању и васпитању. У општини укупно има 41 дете војних инвалида, а до сада су урађена решења за њих 28 и исплаћено 867.300,00 динара. Преостало је да још шест родитеља (13 деце) поднесе захтев, што могу учинити у Услужном центру Општинске управе Кула.

-Локална сампуправа, баш као и држава не заборавља оне које су се борили за ову земљу. Ово је део нашег дуга према њима, њиховим породицама и ово је начин да читаво друштво покаже колико ценимо њихову жртву, рекао је председник општине Кула Дамјан Миљанић.

Подсетимо, право на новчану помоћ припада детету, усвојенику и пасторку до навршене 15. године живота, односно до завршетка школовања, а најдоцније до навршене 26. године живота, чији родитељ, усвојилац и очух има признато својство војног инвалида.

Право на новчану помоћ се исплаћује једном годишње у износу који је решењем утврдило Општинско веће општине Кула, а који износи 30.975,00 динара. 

Уз захтев за признавање права, подносилац захтева прилаже:

1) извод из матичне књиге рођених за дете

2) потврда о школовању,

3) фотокопију текућег рачуна детета или једног од родитеља

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs