Општини Кула око 2,8 милиона динара за санацију дивљих депонија

Председник општине Кула Дамјан Миљанић потписао је у Београду уговор са Министарством заштите животне средине о додели средстава за уклањање дивље депонијe на територији општине Кула. За пројекат „Превенција нелегалног одлагања отпада и уклањање депонија на територији општине Кула“ (К.О Кула, К.О Руски Крстур, К.О Сивац) додељена су средства у износу од 2.728.400,00 динара, a на основу раније расписаног Јавног конкурса.

  • Локација на којој се планира пројекат је атар насељених места Кула, Руски Крстур и Сивац. Основни циљ предложеног пројекта је да се очувају површина и функција земљишта, тј. спречавање даљих промена на површинском слоју земљишног рељефа које настају као последица деловања отпада и смећа који се лагерује дужи времeнски период. На поменутим локацијама се планира комплетна санација и постављање обавештења којима ће се становништво обавештавати да место није предвиђено за одлагање смећа, рекао је председник Миљанић и истакао да је пројекат замишљен да решава проблем очувања и заштите земљишта као природног ресурса, а да је план да се у наредном периоду затрави комплетна површина и направи ветрозаштитни појас, како би се направила вишеструка корист за околину.
  • Око 500 дивљих депонија на територији 43 града и општине у Србији биће очишћено током септембра, изјавила је министарка заштите животне средине Ирена Вујовић, након што је са представницима локалних самоуправа потписала уговоре о суфинансирању пројеката уклањања сметлишта.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије